Resmi Gazete’de yayımlandı; eski doğal gaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek

Resmi Gazete’de yayımlandı; eski doğal gaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Muayene usul ve esasları belirlendi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre, elektrik, su ve gaz sayaçları belirli muayene türlerine tabi tutulacak. Bu...

Resmi Gazete’de yayımlandı; eski doğal gaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’de yayımlandı; eski doğal gaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Elektrik, Su ve Gaz Sayaçları Muayene Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Muayene usul ve esasları belirlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeye göre, elektrik, su ve gaz sayaçları belirli muayene türlerine tabi tutulacak. Bu tür muayeneler arasında ilk muayene, periyodik muayene, ani muayene, şikayet muayenesi ve stok muayenesi yer alıyor.

Sayaç muayeneleri, Bakanlık il müdürlükleri veya kullanıcının anlaştığı servisler tarafından gerçekleştirilecek. Servislerin hizmet bedeli için Bakanlıktan ücret talep edilmeyecek.

Muayene sırasında, sayacın tip onayının olmaması veya tip onayını etkileyecek bir değişiklik tespit edilirse, muayene durdurulacak ve bu durum muayene raporunda belirtilecek. Muayenesi yapılacak sayaç, kullanıcı tarafından takılı bulunduğu yerden sökülüp servise getirilecek.

Sayaç muayene başvuruları, kullanıcı veya kullanıcı tarafından yetkilendirilen servis tarafından ilgili il müdürlüğüne yapılacak. İlk, periyodik veya stok muayeneleri sonucu uygun bulunan sayaçlar damgalanacak.

Doğal gaz sayaçlarındaki değişim süreci

1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş veya son muayenesi bu tarihler arasında yapılmış doğal gaz sayaçları için belirli bir değişim süreci öngörülüyor. Bu sayaçların kullanıcılar tarafından ilgili il müdürlüğüne bildirilmesi ve 2025 sonuna kadar geçerli muayenesi olan bir sayaçla değiştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, damga süresi geçmiş ölçü aleti kullanımı nedeniyle kullanıcılar hakkında idari işlemler uygulanacak.

Yönetmelik değişiklikleri 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu kapsamda, Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği’nde ve Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Tamir ve Ayarını Yapacak Kişilere Verilecek Yetki Belgesi Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişikliklerle ilgili düzenlemeler de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı; eski doğal gaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.